Tampereen Valkonauha ry

- Naisten kristillinen järjestö


Tarkoitus

Historia

Säännöt

Toimintasuunnitelma vuodelle 2021

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi 6.12.2019 kunniamerkin yhdistyksen jäsenelle Eeva Hankalalle. Itsenäisyyspäivänä v. 2018 valtiollisilla kunniamerkeillä palkituista jäsenistä on tietoja ja kuvia kohdassa Arkisto.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi 6.12.2019 kunniamerkin yhdistyksen jäsenelle Eeva Hankalalle. Itsenäisyyspäivänä v. 2018 valtiollisilla kunniamerkeillä palkituista jäsenistä on tietoja ja kuvia kohdassa Arkisto.

 

EevaHankala 002

Kuva:Eeva Hankalan kotialbumi

ONNITTELEMME KUNNIAMERKISTÄ!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Eeva Hankalalle 6.12.2019 Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin.

Tampereen Valkonauha ry ei ole voinut koronapandemian vuoksi järjestää kunniamerkin luovuttamisen merkeissä jäsenistön yhteistä juhlahetkeä, mutta se tullaan järjestämään heti kun tautitilanne sen sallii.  

Kirjanpitäjä Eeva Hankala toimi kirjanpitäjänä valmistuttuaan vuonna 1953 Tampereen Kauppaoppilaitoksesta. Vuosina 1953-1990 Eeva työskenteli Tilitoimisto Ekonomi Eeva Rusilalla, sittemmin nimi muuttui Tilitoimisto Rusila Oy:ksi.

Eevalla on myös mittava vapaaehtoistyön tausta:

Pelastusarmeija, Tampereen osasto, pelastussotilas v. 1981 alkaen, ja työ jatkuu edelleen.

Tampereen Valkonauha ry, luottamustoiminen kirjanpitäjä ja rahastonhoitaja v.1990-1997

Tampereen Valkonauha ry:n jäsen vuodesta 1992, jatkuu edelleen

Kristilliset Eläkeläiset Ikinuoret, luottamustoiminen kirjanpitäjä ja tilintarkastaja

Tampereen Kalevan luterilaisen seurakunnan työttömien ruokailun yksi vastuuhenkilö 1990-luvulla yli 10 vuotta

Pelastusarmeijan Tampereen osaston pyhäkoulun opettaja ja yksi Pallerokerhon vastuuhenkilöistä 

Kunniamerkin myöntämisen perusteet:

Eeva Hankala on antanut asiantuntemustaan, aikaansa sekä elämänkokemustaan monipuolisesti kansalaisjärjestölähtöiseen järjestötyöhön sekä ruohonjuuritason auttamistyöhön useissa järjestöissä ja yhteisöissä: Suomen Valkonauhaliitto-Förbundet Vita Bandet i Finland ry, Tampereen Valkonauha ry,  Kristilliset Eläkeläiset/Tampereen Ikinuoret, Suomen Pelastusarmeijan Tampereen osasto.

Eeva Hankalan vahva kirjanpitäjän kokemus ja taito on ollut merkittävä tuki niissä järjestöissä, joissa hän on toiminut ja toimii. Vapaaehtoispohjalta toimivissa Suomen Valkonauhaliiton paikallisyhdistyksissä, kuten Tampereen Valkonauha ry, yksi haastavimmista luottamustoimista on rahastonhoitajan ja kirjanpitäjän tehtävä. Eeva Hankalan ammattitaito antoi vahvan tuen yhdistyksen puheenjohtajan sekä koko hallituksen työlle. Eeva Hankala on toiminut myös tilintarkastajana siirryttyään pois rahastonhoitajan vapaaehtoistehtävästä.

Pelastusarmeijan Tampereen osastossa Eeva Hankala toimi myös joulupatojen vastaanottajana huolehtien patojen tuoton laskennasta ja tilittämisestä pankkiin. Hän toimi myös Pelastusarmeijan Kotiliiton vapaaehtoistyössä huolehtien kahvituksesta. 

Kalevan seurakunnan diakoniatyön järjestämässä työttömien ruokailussa kävi viikoittain keskimäärin 60 aterioijaa, enimmillään 1990-luvun lamavuosina lähes 100. Eeva Hankala oli osa vastuutiimiä, joka valmisti kerran viikossa tarjottavan aterian.

 

 

 

© Tampereen Valkonauha ry